شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، اعتدال سیاسی را در پیروی از خط امام خمینی (ره) و مقام معظم‌ رهبری دانستند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله مکارم شیرازی، پیش از ظهر امروز، در دیدار اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با اشاره به مهمترین مشکلات پیش روی طلاب حوزه‌های علمیه، گفتند: امروز طلاب مشکل تحصیل و معیشت عمده دارند؛ البته حل همه این مشکلات از عهده و توان این مجمع خارج است، ولی همه باید در راستای رفع مشکلات تلاش کنند.

معظم‌له افزودند: با توجه به شرایط سخت امروز، مسائل درسی، اخلاقی و معیشتی مهمترین مشکلات پیش روی طلاب و فضلای حوزه های علمیه است که همه مراجع، بزرگان و کسانی که دست شان به جایی می رسد برای رفع آنها باید تلاش کنند.

ایشان ادامه دادند: طلاب جوان بدانند که تا سرمایه جوانی و پویایی را دارند، باید به سرمایه های علمی و معنوی خود بیفزایند؛ هر کاری که در آینده بخواهد انجام دهند، باید از نظر علمی و عملی قوی باشند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این‌که سرمایه علمی را باید در دوران جوانی کسب کرد، اظهارداشتند: آنچه در آینده کار ساز خواهد بود، اندوخته هایی است که در دوران جوانی کسب می‌شود، همه بزرگان سلف نیز بر این مسئله تاکید داشتند به عنوان مثال بارها آیت الله العظمی بروجردی مطالبی را از 40 یا 50 سال قبل خود مطرح می کردند و می گفتند این مطالب را در دوران جوانی به دست آورده‌ام.

*پیشنهاد برگزاری همایشی برای بررسی آسیب های تحصیلی طلاب

ایشان با اشاره به این که متاسفانه سرگرمی های سالم و ناسالم رسانه های مختلف، عده ای از طلاب را به خود جذب کرده است یادآور شدند: به عقیده من باید همایشی برگزار شود و آسیب هایی که طلاب را در مسئله تحصیل و تدریس تهدید می کند، مورد بررسی قرار گرفته و به صورت کارشناسی حل و فصل شود.

معظم له با ذکر خاطره‌ای از دوران تحصیل خود، گفتند: به خاطر دارم زمانی که در شیراز دروس سال های اولیه را می گذراندم، در یک روز 4 درس می خواندم و 8 درس می دادم، طلاب آن روز ها، شبانه روز غرق درس بودند و کار دیگری نداشتند، الان مقداری این جدیت اُفت کرده است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خطاب به نمایندگان طلاب، تأکید کردند: باید کاری کنید تا شور و نشاط درسی سابق به حوزه ها برگردد، هرگز نمی گویم طلاب از مسائل سیاسی و اجتماعی دور باشند، ولی هر چیزی حدی دارد، برای رسیدن به جایگاه‌های سیاسی و اجتماعی هم سرمایه لازم است که باید آن را در جوانی بدست آورد.

معظم له با اشاره به ضرورت توجه به مباحث اخلاقی در حوزه، اظهارداشتند: بر اثر فساد زمان، جامعه و فعالیت گسترده رسانه ها، عوامل انحراف و مشکلات و پیامد های منفی آنها رو به فزونی است؛ بنابراین باید توجه به امور اخلاقی طلاب جدی گرفته شود.

*عوامل موفقیت طلاب

ایشان با طرح این سؤال که چطور می توان جلوی انحراف ها را گرفت، خاطرنشان کردند:‌ نماز اول وقت و ترویج نماز شب بسیار خوب و موثر است، طلاب را تشویق کنید هر روز صبح بعد از نماز قرآن بخوانند و به ترجمه آن توجه کنند، بنده با این‌که یک دوره تفسیر نوشتم، باز هم زمانی که ترجمه قرآن را می خوانم مطالب جدیدی می فهمم که هنوز در این کتاب ها ننوشتم.

این مرجع تقلید با بیان این‌که برگزاری کلاس های درس اخلاق بسیار تاثیرگذار است، گفتند: به اساتید توصیه شود تا در جلسات عمومی طلاب را به تهذیب نفس سفارش کنند؛ زیرا معضلات اخلاقی را نباید کم گرفت.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به مسائل و مشکلات معیشتی طلاب، بیان داشتند، مسئله معیشت به دو بخش تقسیم می شود، یک بخش، مسائل رفاهی و زرق و برق است که گاهی در زندگی طلاب نیز نفوذ کرده است و مقید به برخی تشریفات و زرق و برق ها شده اند و بخش دیگر نیازهای واقعی و جدی آنها است که باید بخش دوم مورد توجه قرار گیرد.

*ساده‌زیستی افتخار روحانیت است

معظم له تصریح کردند افتخار روحانیت در ساده زیستی است؛ بر این اساس نیازهای واقعی را شناخت و طلاب را متوجه کرد که افتخار در زرق و برق نیست، البته در زندگی ساده است.

ایشان ادامه دادند: حتی نمی گویم که مانند طبقه ضعیف جامعه باشید که امام علی(ع) پیشوای متقین این گونه بودند، می گویم از طبقه متوسط جامعه بالاتر نروید، خدای ناخواسته این گونه نباشد که شما سیر بخوابید و همسایه گرسنه بماند، نیازهای واقعی را بشناسید و آنها را حل کنید.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی اضافه کردند: البته برخی طلاب و فضلای حوزه هم هستند که واقعاً از نظر مالی بسیار ضعیف هستند، به مقدار توان باید مشکلات معیشت این دسته طلاب را حل کرد.

*رهبری به حل مشکلات طلاب عنایت دارند

معظم له در ادامه با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب نیز به این مسائل عنایت فراوانی دارند و بی سر و صدا کارهای قابل توجهی انجام می‌دهند، گفتند: وظیفه همه مراجع و کسانی که دست شان به جایی می رسد این است که چنین افرادی را شناسایی و تا می توانند مشکلات آنان را حل کنند، چون اگر حل نشود، طلاب خوب درس نمی خواند و بازدهی خوبی نخواهد داشت.

این مرجع تقلید در پایان با توصیه به مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه، خاطرنشان کردند: مجمع باید در مسائل سیاسی خط اعتدال را فراموش نکند و خط امام و رهبری را ادامه دهد که معتدل ترین خط است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha